Startup Sweden Göteborg 2008 – Nya företag startas över en helg

Ola RyngeThe Rynge GroupLeave a Comment

Pressmeddelande

Den 17-19 oktober 2008 genomförs Startup Sweden i Göteborg då 32 deltagare med olika bakgrunder kommer att starta 4 företag under 48 timmar.

På fredagskvällen bestämmer sig projektteamen för den affärsidé som de ska utveckla under helgen. Efter 48 timmars intensivt arbete får de presentera sitt företag för en jury som utser den mest bärkraftiga idén som ges möjlighet att presentera sig på Entreprenörsdagen 2008 under måndagen efter Startup Sweden Göteborg.

– Att kommat igång med starten av företaget är ett stort steg som kräver mycket vilja om man är ensam och måste göra allt själv utan stöd från andra. Startup Sweden ger den där första sparken i företagsstarten. Det är dessutom en bra erfarenhet och kan ge en snabb skjuts framåt då vinnaren får chansen att presentera sin idé för entreprenörer, finansiärer och politiker under Entreprenörsdagen, säger Martin Frönmark, initiativtagare till Startup Sweden.

Det första Startup Sweden genomfördes under våren 2008 i Kalmar då ett 20-tal studenter skapade webbtjänsten Stuffly där personer enkelt skulle kunna låna och hyra saker av varandra. Göteborgsevenemanget har många likheter, men har även utvecklats för att ge företagen ännu bättre förutsättningar.

– Vi har tagit det bästa från Kalmarevenemanget och titta på hur vi kan göra det ännu bättre den här gången. Några av nyheterna är att vi har introducerat ett tävlingsmoment, har fyra parallella projekt samtidigt och att deltagarna inte bara är studenter utan har mer arbetslivserfarenhet och andra kunskaper, säger Ola Rynge, projektledare för Startup Sweden Göteborg.

Sista dagen för anmälan till evenemanget är 10 oktober och anmälan görs på hemsidan.

Om Startup Sweden

Startup Sweden är ett ideelt initiativ för att skapa fler företag i Sverige. Personer med olika bakgrund och kompetenser som vill starta företag samlas under en helg för att hitta en affärsidé och utveckla den med målet att kunna starta ett företag kring idén efter helgen. Under helgen får deltagarna stöd från erfarna coacher och rådgivare i arbetet med att starta företaget.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.