Ungt entreprenörskap i Sverige

Ola RyngeThe Rynge GroupLeave a Comment

Idag publicerade Young Entrepreneurs of Sweden en artikel om att ”Sverige kan bli bäst i världen på ungt entreprenörskap”. Budskapet är extremt viktigt för Sveriges framtid då det pratas mycket om hur svårt det är att få unga i arbete, hur tuff konkurrensen är från lågkostnadsländer, etc.

De flesta medlemmarna i YEOS bedriver tjänsteföretag (webbaserade eller personbaserade), företag som är enkla att starta, kostar lite att starta och där intäkter kan komma in relativt snabbt. Företag med liten risk helt enkelt. Som det står i artikeln behöver vi fler som tänker som YEOS-medlemmarna och som vågar ta steget, varför jag förespråkar en enklare regelbörda. Men hur är det med risken? Jag tror personligen att det behöver finnas ett riskmoment i att starta företag för att trigga och skapa engagemang, ”kniven på strupen”-känsla.

Det är nämligen så att du som företagare har ett stort ansvar mot dina kunder, mot dina anställda och mot staten. Detta ansvar ska inte tas för lätt på, men är du beredd att ta risken och vill skapa något av värde för någon annan (kunden) så är entreprenörskap en riktigt rolig och utvecklande resa.

Jag är stolt över att vara medlem i YEOS och att vara suppleant i styrelsen. Nätverket är ett av de mest energigivande nätverk jag sett och drivkraften enorm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.