Entreprenörskap lyfter Västsverige ur krisen: Vinnare i Startup Sweden Göteborg korad!

Ola RyngeThe Rynge GroupLeave a Comment

Pressmeddelande

I fredagskväll inleddes Startup Sweden Göteborg, ett evenemang där deltagarna spånar fram en idé och skapar ett företag kring idén under en helg. Deltagarna, som inte hade träffat varandra innan bollade idéer på tjänster och produkter. ”Något av det roligaste jag vet är att se människor våga prata och dela med sig av de idéer som de gått omkring och tänkt på” säger Ola Rynge, projektledare för Startup Sweden.

Till slut fastnade deltagarna för en produkt och en tjänst, två lag formerades och ett febrilt arbete inleddes med att genomföra alla de tanker som kommit fram under kvällen.

Vinnande lag blev PMkin (uttalas Pumpkin). Teamet som står bakom idén såg ett problem med att kommunikationen i små grupper ofta är svåröverskådlig och alla i gruppen har inte tillgång till all information. Därför påbörjades arbetet med att skapa en webbtjänst där alla kan kommunicera genom sitt favoritverktyg oavsett om det är e-post, sms eller snabbmeddelanden via exempelvis MSN eller Skype. Syftet är att få ett slut på missförstånden som uppstår när alla inte får del av informationen, då alla har olika favoritsätt att kommunicera. All kommunikation inom gruppen lagras även i en logg där samtliga medlemmar kan gå tillbaka och söka efter tidigare meddelanden.

Teamet har bestämt sig för att arbeta vidare mot en lansering av tjänsten. ”Man blir så motiverad av att jobba med andra för att lösa ett gemensamt problem.” säger lagdeltagaren Christina Maack entusiastiskt.

På måndagskvällen presenterades det vinnande laget inför entreprenörer, företagare och riskkapitalister på Entreprenörsdagen 2008, där Christina Maack berätta om affärsidén, hur framtiden ser ut och vilka erfarenheter de fått med sig från Startup Sweden.

”Det känns väldigt bra att efter en intensiv helg se att ett företag verkligen bildas och att det är med en tjänst som löser ett problem som jag tror de flesta haft någon gång. Det ska bli spännande att följa PMkin framöver.” avslutar Ola Rynge.

Om Startup Sweden

Startup Sweden är ett ideelt initiativ för att skapa fler företag i Sverige. Personer med olika bakgrund och kompetenser som vill starta företag samlas under en helg för att hitta en affärsidé och utveckla den med målet att kunna starta ett företag kring idén efter helgen. Under helgen får deltagarna stöd från erfarna coacher och rådgivare i arbetet med att starta företaget.

Mer om evemanget:

www.startupsweden.se

Foto: Martin Stenmark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.